Економія енергії в ресторані
- Вимикайте, коли це можливо
Не залишайте працювати обладнання на холостому ходу, тим самим витрачається не мала кількість енергії – наприклад це може бути електрична плита. Вимкніть її під час післяобіднього затишшя або відповідно до плану робочого навантаження вашого ресторану або кафе.
- Навчання персоналу
Забезпечте вашим співробітникам відповідне навчання по роботі на обладнанні, яке вони використовують. Професійне обладнання для ресторану або бару, може бути досить складним для новачка.
- Вивчіть свої методи приготування їжі
Дивлячись на меню, визначте які страви або заготовки можуть бути приготовлені на більш економічному обладнання і відмовтеся від використання такого, яке створює додаткові витрати енергії.
- Обслуговування та ремонт обладнання для ресторану
Регулярне сервісне обслуговування і якщо треба дрібний ремонт обладнання, може попередити втрати енергії шляхом виявлення потенційних проблем.
- Запчастини від виробника
Використання запасних частин від виробника може допомогти зменшити втрати енергії, оскільки вони зроблені спеціально, щоб відповідати певному бренду і моделі.
- Перекалібруйте
Переконайтеся, що ваші термостати і системи управління в належному робочому стані. Намагайтеся перевіряти їх частіше, щоб забезпечити правильні температури для приготування їжі, для зменшення витрати енергії.
- Ущільнення
Планомірно перевіряйте всі ущільнювачі дверей. І оперативно замініть зношені гумки ущільнювачів.
- Потужність
Купуйте собі професійне кухонне обладнання відповідної потужності. Устаткування, яке є занадто енергоємним, буде працювати зі значним перевитратою енергії. Довго нагріватися і довго остигати.
- Освітлення
Люмінесцентні лампи використовують менше енергії, ніж традиційне освітлення. Так само виділяють набагато менше додаткового тепла, що важливо як для гарячого, так і холодного цеху ресторану.