Економія енергії в ресторані

  • Вимикайте, коли це можливо

Не залишайте працювати обладнання на холостому ходу, тим самим витрачається не мала кількість енергії – наприклад це може бути електрична плита. Вимкніть її під час післяобіднього затишшя або відповідно до плану робочого навантаження вашого ресторану або кафе.

  • Навчання персоналу

Забезпечте вашим співробітникам відповідне навчання по роботі на обладнанні, яке вони використовують. Професійне обладнання для ресторану або бару, може бути досить складним для новачка.

  • Вивчіть свої методи приготування їжі

Дивлячись на меню, визначте які страви або заготовки можуть бути приготовлені на більш економічному обладнання і відмовтеся від використання такого, яке створює додаткові витрати енергії.

  • Обслуговування та ремонт обладнання для ресторану

Регулярне сервісне обслуговування і якщо треба дрібний ремонт обладнання, може попередити втрати енергії шляхом виявлення потенційних проблем.

  • Запчастини від виробника

Використання запасних частин від виробника може допомогти зменшити втрати енергії, оскільки вони зроблені спеціально, щоб відповідати певному бренду і моделі.

  • Перекалібруйте

Переконайтеся, що ваші термостати і системи управління в належному робочому стані. Намагайтеся перевіряти їх частіше, щоб забезпечити правильні температури для приготування їжі, для зменшення витрати енергії.

  • Ущільнення

Планомірно перевіряйте всі ущільнювачі дверей. І оперативно замініть зношені гумки ущільнювачів.

  • Потужність

Купуйте собі професійне кухонне обладнання відповідної потужності. Устаткування, яке є занадто енергоємним, буде працювати зі значним перевитратою енергії. Довго нагріватися і довго остигати.

  • Освітлення

Люмінесцентні лампи використовують менше енергії, ніж традиційне освітлення. Так само виділяють набагато менше додаткового тепла, що важливо як для гарячого, так і холодного цеху ресторану.

В МОДУ УВІЙШЛА ФЕРМЕНТАЦІЯ
Насправді ферментовані продукти - тренд не тільки останніх років, але і цілого десятиліття.  Про свій інтерес до ферментації на початку 2010 року говорили практично всі топові шеф-кухарі.
Як відкрити новий заклад в кризу?
Нещодавно ми мали надзвичайно приємну зустріч у Львові та цікаву розмову з Марією Чемеринською, власником кав'ярні "KEKSBAR". Підняли питання кавової культури, кризи в ресторанному бізнесі - виявилося, що зараз можна не тільки виживати, а й процвітати, відкриваючи нові заклади.
Кулінарні тренди - 2021
Пандемія внесла корективи навіть у кулінарні тренди.  Якщо раніше вони будувалися в основному навколо нових продуктів або звичних інгредієнтів, але в несподіваному виконанні, то в цьому році гастрономічна мода складається з концепцій.
Уніформа співробітників. Важливість питання
Власники закладів часто задаються питанням щодо уніформи персоналу. Тут важливо не недооцінювати важливість даного питання. Одні вважають за краще економити на уніформі і просто визначають якийсь дрес-код для всіх співробітників (білий верх, чорний низ, наприклад), а інші підходять до цього питання більш серйозно і замовляють для співробітників уніформу.
Тренди, які змінюють готельно-ресторанний бізнес
Відстежуючи тренди в сфері гостинності, можна краще зрозуміти запити гостей і побачити нові можливості для розвитку бізнесу. Йтиметься про тренди, які визначають стратегії компаній в готельно-ресторанному бізнесі.

Зв'яжіться з нами

Дякуємо

Дякуємо! Скоро ми з Вами зв'яжемось. Очікуйте наш дзвінок у найближчий час.